Zakaj sumljivo poceni tablični računalniki niso najboljša izbira?

Radi bi imeli tablični računalnik, vendar vam vaša denarnica trenutno ne dopušča takega nakupa. No, sicer bi si lahko kupili najmanjšo tablico, ampak ta je tako ali tako samo nekaj inčev večja od vačjega zaslona na telefonu. Po drugi strani pa ste na internetu naleteli na pestro ponudbo zares ugodnih tablic, ki vam jih pošljejo iz Kitajske. Se vam bo ta nakup obrestoval ali ne?

Nelegalne verzije androidov ne delujejo najboljeNa začetku moramo morda nekaj razčistiti: večina tablic in druge elektronike je v vsakem primeru narejena na Kitajskem, razlika je le v tem, da so določeni tablični računalniki delani za prestične naročnike (Apple, Samsung, Acer, Prestigio…), določeni pa so njihovi zelo dobri ponaredki, spet tretji tablični računalniki pa se prodajajo kot »vodilne« kitajske tablice, le da je njihova cena smešno nizka. V čem se torej skriva zanka?

Sumljiva cena ima sumljiv izvor. Tablični računalniki, ki so običajno (pre)poceni delujejo na nelegalnih verzijah Androidov, pogosto pa tudi niso prilagojeni tehničnim zahtevam, ki veljajo za Evropo. Te označuje certifikat CE, a verjamemo, da vam je v tem trenutku za to kratkomalo vseeno. Mogoče vas bo k premišljevanju o drugačnem nakupu spodbudilo dejstvo, da se tehnična specifikacija, ki je navedena ob modelu, velikokrat ne sklada z realnimi zmogljivostmi tablice.

Tablični računalniki, izdelani na Kitajskem (roko na srce, sumljive računalnike izdelujejo tudi v njenih sosednjih državah) imajo običajno baterijo, ki ima zelo slabo življenjsko dobo, slabo resolucijo ekrana inše slabšo zmogljivost procesorja. Zato ne bo nič čudnega, če bo vaša tablica zamrznila, ko boste nanjo naložili prvih nekaj aplikacij, ali pa boste imeli probleme s »sesuvanjem« sistema že po nekaj mesecih, saj jo boste preprosto preveč obremenili glede na njene sposobnosti, čeprav na specifikaciji piše drugače. Poleg tega lahko o trpežnem steklu, ki naj bi ščitilo vaš tabliščni računalnik, samo sanjate. Gorilla in Godzilla stekla imajo namreč svojo ceno!

Poceni tablični računalniki niso najboljša izbiraČe si torej želite imeti tablični računalnik za skoraj enkratno uporabo, potem le nadaljujte z nakupom. Ker pa predvidevamo, da to ni ravno vaša želja, vam svetujemo, da se odločite za nakup tablice pri pooblaščenem prodajalcu v Sloveniji ali v kateri izmed spletnih trgovin, ki je vredna zaupanja!

Vrhunski LCD tablični računalniki, ki jih lahko kupite v spletni trgovini Bogomolka.si (http://www.bogomolka.si/vrhunski-lcd-tablicni-racunalniki.html), so originalni in z licenčnimi operacijskimi sistemi, ki delujejo brezhibno. Poleg tabličnih računalnikov, vam nudijo tudi največjo izbiro elektronskih bralnih naprav v Sloveniji in vso dodatno opremo, ki jo potrebujete za zaščito, nadgradnjo in popolno zabavo kjerkoli se nahajate.