Stenske Nalepke in Popestritev Bivalnih Prostorov

Dekorativne Stenske Nalepke

Ko se naveličate beline vaših sten, ste pa še zmeraj skeptični glede novi barvnih preoblek vaših sten, si lahko po zidovih omislite stenske nalepke, ki bodo nedvomno popestrile prostor in mu vnesle določeno mero svežine!

Stenske nalepke so krasna popestritev za katerikoli prostor v hiši, dobimo jih v vseh možnih dimenzijah, motivih, barvah, če ste pa bolj zahtevne sorte, si lahko naročite tudi izdelavo nalepk za stene po meri! Cene seveda variirajo in so odvisne predvsem glede na velikost nalepke. Ta stenski dekor je “upajmo“ dokončno izrinil tapete, ki sicer lahko zelo lepo zaokrožijo estetiko prostora, vendar njihovo nameščanje zahteva strokovno znanje, ko se jih naveličamo pa moramo na pomoč ponovno poklicati mojstra. V tem oziru so stenske nalepka mala malica!

Napotki za Namestitev Stenske Nalepke

Upoštevati moramo samo nekaj ključnih napotkov za lepljenje in uspeh je zagotovljen. Pomembno je, denimo, nameščanje nalepk na suho in čisto steno, če jih nameščamo v kopalnico morajo biti ploščice prav tako suhe in čiste (pred lepljenjem nalepk jih obrišemo z vlažno krpo s čimer odstranimo prašne delce in počakamo, da se posušijo). Da bi stenska dekoracija imela čim daljšo življenjsko dobo, upoštevajte da za lepljenje nalepk niso primerne stene, ki so temperaturno zelo izpostavljene, denimo zelo mrzle ali zelo vroče stene, prav tako se odsvetuje lepljenje neposredno na opeke, saj obstaja velika verjetnost, da se bo nalepka sčasoma odlepila. Pri tem »popoldanskem projektu« je pomembna predvsem priprava: da točno določimo mesto, kjer si želimo nalepke, da večkrat zmerimo ali kako drugače označimo prostor kamor jo bomo namestili, saj si ne želimo, da bi izbrani motiv bil nenatančno nameščen na steno!

Preden se tega lotite, natančno preberite navodila, si vzemite čas in v kolikor niste prepričani, da lahko sami to storite dovolj natančno (to velja zlasti pri zelo velikih nalepkah), pokličite na pomoč strokovnjaka, pri katerem ste opravili nakup in ga prosite za pomoč, kajti samo tako bo stenska dekoracija služila svojemu namenu in vam ne bo parala živcev vsakič, ko jo boste zagledali na steni. In potem se boste hitro znašli v krogu odvisnosti: navdušeni nad stensko nalepko v dnevni sobi, boste polepili še spalnico, kopalnico, hodnik.