Prednosti Aluminjaste Strešne Kritine

Ni hujšega kot ostati brez strehe nad glavo in tukaj je ta prispodoba mišljena dobesedno in ne v prenesenem pomenu! Streha je za hišo ključnega pomena, saj nas bo ščitila pred ekstremnimi vremenskimi pojavi in nam bo nudila vso potrebno toplotno izolacijo, zato moramo biti pri izbiri izvajalca zelo previdni in se prepričati o njegovi kvaliteti in garanciji, saj si ne želimo, da nam jo odpiha prva burja ali se sesede ob prvem snegu.

Na srečo imamo danes ogromno možnosti, da si izberemo kritino, ki nam najbolj ustreza oz. je najbolj primerna za naše potrebe in okolje, v katerem živimo. Izbiramo lahko med betonskimi, opečnatimi, pločevinastimi, aluminijastimi in jeklenimi kritinami, potem pa imamo pred sabo še ogromno število barvnih kombinacij, ki bodo zadovoljile še tako težke zahteve kupca in seveda različne stile: od modernih in sodobnih do zgodovinskih replik ter različnih oblik (trapez, strešnik).

Ko se odločamo za novo kritino, moramo upoštevati nekatere ključne lastnosti objekta, ki je namenjen za prenovo: je to starejša stavba ali novogradnja, bomo streho samo sanirali ali jo popolnoma obnovili, si želimo samo nadstreška za zimski vrt ali pergolo v tem primeru bomo verjetno izbrali navadno PVC kritino in ne aluminijaste. Slednje odlikuje izjemna lahkost in trpežnost materiala in so zelo primere tudi za obnovo starejših stavb, ki imajo drugačno gradbeno zasnovo kot novogradnje,ki so grajene za bolj »sodobne« vremenske pojave.

Zakaj Izbrati Aluminjasto Strešno Kritino

Aluminjasta strešna kritina je, kljub temu, da je lahka kovina, dolgo obstojna, saj njegova oksidna prevleka deluje kot zaščita in s tem se tudi zviša garancijska doba strehe. Prav zaradi tega je aluminijasta strešna kritina primerna za objekte, kjer mora trajnost biti na prvem mestu, denimo cerkve in zaščitene stavbe. V kolikor se odločate za obnovo strehe, izberite ponudnika, ki je na tem področju izkušen in ima svojevrstno tradicijo, na primer kritine Metalko, saj vam mojster opravi brezplačno svetovanje in izmero, na podlagi katere vam izstavi predračun, jamči pa tudi dolgoletno garancijo, kar zagotavlja, da se bo pod isto streho zadrževalo več generacij in bo preživela marsikatero burjo, sneg in točo. Preden sprejmete dokončno odločitev, prisluhnite mojstru Metalko in zadovoljstvo je garantirano.