Parfumi glede na osebnost in starostno obdobje

Spletna parfumerija

Želja po tem, da bi lepše dišali, obstaja že od nekdaj. Parfumi so bili priljubljeni že med starimi Egipčankami, ki so v ta namen uporabljale mešanice zelišč, ki so jih pokapale na vrat. Tisti parfumi seveda še zdaleč niso bili tako obstojni kot tej, ki jih poznamo danes, so pa bili nedvomno popolnoma naravni. Parfumi danes so zelo obstojni in poleg tega je paleta vonjev tako pestra, da ni dekleta, ki ne bi naÅšlo parfuma zase.

Izberite parfum glede na vašo osebnost

Parfumi glede na osebnostZa bolj nežne in romantične duše so idealni parfumi s cvetličnimi vonji, med katerimi so najbolj pogosti taki, ki vsebujejo esence vrtnice in jasmina. Ti dve esenci sta klasika med parfumi! Za tiste dni, ko bi rade bile še posebej »usodno privlačne« posezite po parfumih z orientalskimi vonji. Taki parfumi bodo dobesedno prebudili fatalko, ki se skriva v vas! Orientalski parfumi običajno vsebujejo esence vanilije, ingverja, cimeta, kardamoma in mošusa, ki deluje še posebej zapeljivo (ta je večnima sintetičnega izvora). Če pa ste bolj tradicionalne, se odločite za parfum, ki je brezčasen. Recimo Chanel n.5 je samo eden izmed njih.

Mimogrede, a veste da je bila Coco Chanel prva ženska, ki je izdelovala parfume? Pred njo je bila to namreč izključno domena moških. Ime (n.5) pa je nastalo tako, da si je Coco med vsemi močnimi kombinacijami izbrala tisto, ki se je skrivala pod zaporedno št. 5.

Izbiro parfuma prilagodite tudi vaši starosti

Spletna parfumerijaMorda niste o tem premišljevale, a dejstvo je, določeni parfumi ustrezajo v določenim starostnim obdobjem. Prej omenjeni Chanel n.5 je pogosta izbira odraslih in zrelih žensk, za najstnice in mlada dekleta ni najboljša izbira. Te naj raje izbirajo med razigranimi parfumi, ki pogosto vsebujejo sadne vonje, izžarevajo mladost in igrivost, nenazadnje pa so tudi cenovno bolj dostopni. Poleg tega pa nikoli ne mešajte dnevnih in nočnih parfumov. Slednji bodo čez dan delovali preveč agresivno in namesto da bi z njimi očarale, boste dosegle ravno nasprotni učinek.

Parfumi, ki so poceni, niso najboljša izbira

Pri tem imamo v mislih predvsem cenene ponaredke znanih blagovnih znamk. Vemo, da cena igra pomembno vlogo, ampak če si ne morete privoščiti parfuma drage blagovne znamke, si potem raje izberite takega, ki je cenejši, a ni ponaredek. Raziskave, ki so bile obravnavale ponaredke parfumov so pokazale zaskrbljujoče izsledke: parfumi so vsebovali različne bakterije, antifriz in celo urin! Ker si parfum nanašate neposredno na kožo in to na občutljive dele telesa, kjer je koža še tanjša, se vse to neposredno vpije v telo. Tiste, ki imate občutljivo kožo boste na mestih, kamor si boste našpricale parfum, gotovo zaznale rdečico in srbečico, da o hujših alergičnih reakcijah sploh ne govorimo.

Parfumi so in bodo za vedno ostali pomemben del ženskega lepotičenja, zato si čim prej najdi takega, ki ti najbolj ustreza! Izredno veliko izbiro moških in ženskih parfumov najdete na sletni strani