Izdelava spletnih strani zahteva določene izkušnje

Izdelava spletne strani v WordPressuIzdelava spletnih strani na kateri izmed (skoraj) brezplačnih sodobnih platform kot je WordPress, Joomla ali Weebly je na videz zelo preprosta in ne zahteva posebnih računalniških spretnosti, kaj šele poznavanje programskih jezikov in drugih strokovnih vsebin, ki ste jih včasih enačili z računalniškim programiranjem. Pa je temu res tako? In če je to res, zakaj si ne bi kar sami naredili spletno stran in pri tem privarčevali kar nekaj denarja?

Dokler razmišljate o osnovni postavitvi bloga ali predstavitveni strani, ki je bolj kot spletna stran vaš on-line CV ali portfolio, namenjen naključnim obiskovalcem, razmišljate v pravo smer. Običajno se stvari zapletejo takrat, ko bi radi na spletno stran dodali kontakti obrazec, animiran banner, kontaktne podatke v nogo strani ali pa vam težave dela že sprememba ozadja na spletni strani in nalaganje fotografij v pravi velikosti. Je že res, da je WordPress v osnovi skoraj brezplačen sistem, ki vam omogoča nešteto izbiro brezplačnih in plačljivih tem, nakup domene in vam uredi gostovanje, ampak izdelava spletne strani je mnogo več kot to! Izkušen razvijalec spletnih strani vam bo namreč ponudil neprecenljivo pomoč pri izbiri in nakupu domene, svetoval vam bo o ureditvi menijev in podmenijev, ki so ključni za dobro optimizacijo spletne strani, poskrbel bo, da bo stran delovala hitro in brezhibno ter se zavzel, da bo celoten videz vaše spletne strani urejen in uporabnikom prijazen.

Kaj je pomembno pri izdelavi spletne strani in kako se je lotiti?

Izdelava spletnih strani namreč zahteva preplet posameznih elementov, ki jih povprečni wannabe izdelovalec spletnih strani namreč sploh ne zazna ali pa jih ne smatra za pomembne. Osnova za spletno stran je še zmeraj postavitev elementov po principu KISS “keep it simple and stupid”, saj želite, da bo vaš obiskovalec s čim manj kliki prišel do želenih informacij, prav tako je pomembno, kam se napiše podatke o podjetju, kontaktno številko in postavitev home pagea (domača stran). Vsako prednastavljeno temo, tudi brezplačno, se da tudi personalizirati z različnimi vtičniki ter se jo tako še dodatno prilagodi za potrebe posameznika ter njihove dejavnosti ali podjetja.

V kolikor se tega lotite sami, obstaja velika verjetnost, da boste ustvarili konfuzno stran, z neurejeno celostno grafično podobo (CGP), neprijazno do uporabnikov in neprilagojene za potrebe internetnih iskalnikov. Izdelava spletnih strani postane enostavna takrat, ko jih imate za seboj vsaj nekaj 10 in ko razumete tudi princip iskanja potencialnih obiskovalcev, ne glede na to, ali jo ustvarjate na eni izmed brezplačnih platform ali pa boste za njen CGP odšteli kupe denarja.

če potrebujete spletno stran s hitrim odzivnim časom in dobrimi uvrstitvami v spletnih iskalnikih, kliknite tukaj in kontakirajte podjetje SEOtron, ki vam lahko preuredi tudi obstoječo stran.