Elektronski Bralniki za Vse Ljubitelje Knjig

Elektronski bralnik Kindle

Elektronski bralnik KindleČe ste knjigožer, ste gotovo seznanjeni z bogato ponudbo e-bralnikov, ki se je vsako leto pridruži še kopica novosti, ali pa si enega od njih že lastite in premišljujete o nakupu novega in zmogljivejšega. Čeprav so se s pojavom tabličnih računalnikov pojavile tudi špekulacije, da so elektronski bralniki stvar preteklosti, stanje na trgu kaže popolnoma drugačno sliko, saj vam e-bralniki ponujajo popolnoma drugačno dimenzijo branja kot tablični računalniki ali tiskane knjige.

Ko so se začele pojavljati e-izdaje knjig, je bilo samo še vprašanje časa, kdaj se bo pojavila naprava, ki bo omogočala edinstveno izkušnjo branja, saj je dolgotrajno branje na običajnem računalniškem zaslonu smrt za oči. Prvi e-bralniki so nastali pod okriljem ameriškega velikana Amazona, ki je pred nekaj leti na trg lansiral Kindle. Za razliko od klasičnih računalniških zaslonov, imajo e-bralniki optimalno osvetlitev in za razliko od tabličnih računalnikov, je tudi življenjska doba baterije daljša, velikost pa se večinoma skladajo z običajnimi velikostmi tiskanih knjig.

Ena izmed velikih prednosti e-bralnikov je gotovo njihov zaslon, ki ima enako vidljivost na močnem soncu ali temi, kar je pri tabličnih računalnikih zaradi njihovega LCD zaslona popolnoma nepredstavljivo. Ker je zaslon e-bralnikov ustvarjen s posebno tehnologijo, vam osvetlitev zaslona ne bo vplivala na porabo baterije, tudi če po nekaj prebranih straneh zaspite s prižganim bralnikom. Poseben zaslon je tudi prijazen do oči, saj zaradi optimalne osvetlitve in posebne tehnologije e-črnila in e-papirja daje občutek, da berete tiskano knjigo. Velikosti zaslonov pa so različne, najbolj priljubljene so tiste med 6 in 7 inči, ki so po mnenju uporabnikov najboljši približek velikosti žepne knjige.

Elektronski bralniki se ponašajo z različnimi zmogljivostmi in z različno velikostjo spominskih kartic, večinoma pa jih lahko tudi nadgradite oz. dokupite večje spominske kartice. Knjige na vaših policah bodo tako kmalu zamenjale njihove elektronske sorodnice, vseeno pa ni strahu, da bi tiskana knjiga izumrla. E-bralnik ima gotovo kup praktičnih prednosti, ki jih knjigofili zelo cenijo; če ste včasih za vaš letni dopust pripravili posebno torbo s knjigami, vam danes celotna knjižna zbirka v torbi vzame samo nekaj več prostora kot mobitel ali računalnik.

Da bo vaša izkušnja z e-bralniki popolna, naj vam kot zanimivost povemo še, da imajo določeni modeli tudi funkcijo povezave z brezžičnim internetom, omogočajo branje v pokončnem ali ležečem položaju, predvsem pa je zelo dobrodošlo, da si lahko nastavite poljubno velikost pisave! Z e-bralnikom si boste gotovo razširili vaše dimenzije branja!

Vse za branje elektronskih knjig, lahko najdete v spletni trgovini www.bogomolka.si, kjer imajo bogato ponudbo elektronskih bralnikov, tabličnih računalnikov, pametnih telefonov in ostalih pripomočkov za branje.